ΑΘΗΝΑ
04:07
|
20.04.2024
Ολόκληρη η Νέα Υπουργική Απόφαση, πριν ανακοινωθεί, με τη νέα δέσμη μέτρων κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter την Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιγράφει τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Η Κοινή μας Υπουργική Απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο των καταστημάτων Λιανικού Εμπορίου, ως μέσο για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ισχύει από σήμερα. Όλοι μαζί με πειθαρχία θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για τους ευάλωτους και την Πατρίδα μας” αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινώσουν από κοινού, σήμερα, Τετάρτη στις 12.00, οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.Οι ανακοινώσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ που θα τις διανείμει σε όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων στην αίθουσα.

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά σύμφωνα με την ΚΥΑ

– Όλες οι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και οικιακών αναγκών, δηλαδή: σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία και κάβες.

– Φαρμακεία, καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών, αλλά και καταστήματα ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων.

-Kαταστήματα οπτικών και καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες.

-Επιχειρήσεις διανομής προϊόντων (ντελίβερι) και παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away).

-Λαϊκές δημοτικές αγορές εφόσον τηρούνται τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού. Ειδικά για τις λαϊκές αγορές, απαγορεύεται στο εξής η πώληση  άλλων προϊόντων εκτός από τρόφιμα και χαρτικά.

-Πρατήρια υγρών καυσίμων

-Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (ανοιχτά και τα συνεργεία που λειτουργούν εντός αντιπροσωπειών λιανικής και after sales)

-Καταστήματα εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων

– Περίπτερα, μίνι μάρκετ ή καταστήματα πώλησης ψιλικών

– Καθαριστήρια

– Επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ

– Καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς (pet shops), ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων

– Kαταστήματα κινητής τηλεφωνίας, για υπηρεσίες: πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop).

-Καταστήματα εταιριών παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

-Καταστήματα εμπορίας φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων ή υλικών

-Γραφεία τελετών (κηδειών)

-Εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων όλης της χώρας.

Σημειώνεται πως επιτρέπεται η εκτέλεση ηλεκτρονικών παραγγελιών και πως τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν με βάση τις προδιαγραφές ασφαλείας, δηλαδή ένας  πελάτης ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα. Στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να παρέχεται και ειδική κάρτα κατά την είσοδο του πελάτη.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που περιγράφει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα