ΑΘΗΝΑ
02:29
|
03.08.2021
Το πρόγραμμα αγοράς κεφαλαίων συμπεριλαμβάνει και την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 12δισ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτο πακέτο κατά της πανδημίας του κορονοϊού αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα αφορά στην αγορά εταιρικών και κρατικών ομολόγων ύψους 750δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αγοράς κεφαλαίων συμπεριλαμβάνει και την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 12δισ. ευρώ.

Η υλοποίηση του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σοβαρών κινδύνων στον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής και τις προοπτικές της ευρωζώνης που δημιουργεί η εξάπλωση και κλιμάκωση του κορονοϊού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα τερματίσει τις αγορές μόλις κρίνει ότι η κρίση του κορονοϊού έχει τελειώσει, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν θα γίνει πριν από το τέλος του 2020.

Όπως τονίζει η ΕΚΤ σε σχετική ανακοίνωσή της, “δεσμεύεται να αναλάβει τον ρόλο της στην υποστήριξη όλων των πολιτών της ευρωζώνης σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς”.

Για τον σκοπό αυτό, “θα διασφαλίσει ότι όλοι οι τομείς της οικονομίας θα μπορούν να επωφεληθούν από υποστηρικτικές συνθήκες χρηματοδότησης που θα τους επιτρέψουν να απορροφήσουν αυτό το σοκ. Αυτό ισχύει και για τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα