ΑΘΗΝΑ
07:08
|
25.04.2024
"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμά της για τον κορονοϊό, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης ζητώντας τη συμβολή όλων των Γερμανών στις προσπάθειες μείωσης της ταχύτητας διάδοσης της νόσου.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! Η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβασή της ανοιχτή”, δήλωσε η καγκελάριος σε δραματικό τόνο.

Συνεχίζοντας προειδοποίησε πως η κατάσταση της, ήδη πληγείσας, γερμανικής οικονομίας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση “κάνει ό,τι μπορεί για να μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας”.

Επίσης, επισήμανε πως τα περιοριστικά μέτρα που λήφθησαν για την εξάπλωση της νόσου ήταν απολύτως αναγκαία καθώς αυτό που προέχει είναι να “σωθούν ζωές”.  Τόνισε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα και την πειθαρχεία, που θα επιδείξει ο κάθε Γερμανός στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Τέλος, καθησύχασε τους πολίτες εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι η Γερμανία θα ξεπεράσει την κρίση.

Κλείνουν τα σύνορα με τις χώρες της ΕΕ

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, το Βερολίνο προχώρησε σε ντεφάκτο αναστολή της συνθήκης Σένγκεν απαγορεύοντας την είσοδο μη Γερμανών στη χώρα.

“Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την προστασία του πληθυσμού. Επεκτείνουμε τους περιορισμούς για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν προς τη χώρα σε ταξιδιώτες και από τα ευρωπαϊκά κράτη – ανεξάρτητα από το αν ταξιδεύουν στη Γερμανία μέσω αεροπορικών ή σιδηροδρομικών συγκοινωνιών” δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ανδρέας Σόιερ.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι “η κυκλοφορία εμπορευμάτων και τα άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή σε ζωτικής σημασίας υποδομές, απαλλάσσονται από την απαγόρευση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα