ΑΘΗΝΑ
10:24
|
06.07.2024

Σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξακολουθούν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν επιπλέον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξακολουθούν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Κατόπιν στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, πέραν από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντάς τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Προτεραιότητα δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Για τους άμεσα πληγέντες, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με το δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Τέλος, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες λόγω των συνθηκών.

Σημειώνουν ωστόσο ότι όσες ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων) δεν πλήττονται από την κρίση, θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα