ΑΘΗΝΑ
20:02
|
16.04.2024
Η χλωροκίνη και το φάρμακο Avigan πετυχαίνουν θεαματικά αποτελέσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χλωροκίνη και το φάρμακο Avigan που χρησιμοποιούνται αντίστοιχα σε Γαλλία και Κίνα πετυχαίνουν θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς που νοσούν από τον νέο κορονοϊό.

Κατά την χθεσινή ενημέρωση του κοινού ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά νέα που έχουν ερευνητικές ομάδας από την Κίνα και τη Γαλλία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σημείωσε πως στην Μασσαλία, ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή λοιμώξεων, Ντιντιέ Ραούλ, χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων με βάση την ουσία χλωροκίνη. Πρόκειται για φάρμακο που είχε αντιμετωπίσει πριν από επτά δεκαετίες την ελονοσία και φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, να αντιμετωπίζει σε ικανοποιτικό βαθμό την εξέλιξη της ασθένειας του νέου κορονοϊού.  

Η χρήση του σχήματος  χλωροκίνης για έξι ημέρες, οδήγησε σε αρνητικοποίηση για τον ιό στο 90% των ασθενών, σε σχέση με μια άλλη ομάδα στην οποία δε χορηγήθηκε το σχήμα. Από την τελευταία ομάδα το 96% παρέμεινε θετικό στον ιό στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

“Να πούμε όμως ότι η μελέτη είναι πιλοτική και μικρής έκτασης. Πρέπει να συνεχιστεί σε πολύ μεγαλύτερη έκταση για να είναι τα αποτελέσματα αξιοποιήσιμα και αξιόπιστα” σημείωσε για το σχήμα της χλωροκίνης ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού σκευάσματος χλωροκίνης καθώς πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πνευμονικής νόσου Covid-19. Να σημειωθεί πως το φάρμακο παρασκευάζεται από την  εταιρεία Bayer.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, “ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πεκίνου πρόκειται για το φάρμακο Avigan που έχει αναπτύξει εταιρεία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm το οποίο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον νέο κορονοϊό. «Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό», σημείωσε ο Ζιάνγκ Ζινμίν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα