ΑΘΗΝΑ
16:26
|
18.05.2024

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ανέρχονται σε 464 .

72 από αυτά είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Δέκα εννέα ασθενείς πήραν εξιτήριο.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, επισήμανε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ, ενώ οι σύλλογοι των ξενοδοχών θα αποφασίσουν ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως για όσους Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή, και από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα αυστηροποιηθεί, όπως και την αυστηρή σύσταση πως “οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο”.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι προέχει η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα