ΑΘΗΝΑ
06:48
|
20.04.2024
Τουλάχιστον 40 σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί από την Πέμπτη, καθώς η Βρετανική πρωτεύουσα μπαίνει σιγά σιγά σε καραντίνα.
Image by daviniakay from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο θα παραμείνουν κλειστοί επ’ αόριστον, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Οι πολίτες δεν πρέπει να μετακινούνται αυτές τις μέρες, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρή ανάγκη”, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Καν, ο οποίος συμβούλευσε τους Λονδρέζουν να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και συνολικά το δίκτυο των ΜΜΜ.

Από σήμερα Πέμπτη, λοιπόν, κλείνουν 40 σταθμοί του London Underground, ανάμεσά τους και πολλοί κεντρικοί, όπως αυτοί του Χάιντ Παρκ και του Κόβεντ Γκάρντεν. Οι γραμμές Waterloo και City καταργούνται εντελώς από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενώ αναστέλλονται και όλα τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια του υπόγειου και του υπέργειου σιδηρόδρομου.

Το Λονδίνο σε καραντίνα

Αλλαγές έχουν ήδη ανακοινωθεί και για τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βρετανική πρωτεύουσα, καθώς η πόλη εισέρχεται σταδιακά σε ολοκληρωτική καραντίνα.

Ο Σαντίκ Καν ζήτησε απ’ όλους κατανόηση και ευσυνειδησία και εξήγησε ότι οι αποφάσεις σε σχέση με τα ΜΜΜ πάρθηκαν για την προστασία του πληθυσμού, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία και στην τροφοδοσία.

Παρότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε συνειδητή καθυστέρηση επιβολής μέτρων αποκλεισμού, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και γενικώς η χώρα δείχνει να οδεύει προς ένα γενικευμένο lockdown.

Με πληροφορίες από το TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα