ΑΘΗΝΑ
03:34
|
18.04.2024
Η κρίση του κορονοϊού επίσπευσε το κλείσιμο του περιοδικού που κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ ανελλιπώς από το 1953.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια ανοιχτή επιστολή, ο CEO των Playboy Enterprises, Μπεν Κον (Ben Kohn), ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (19/03) την αναστολή της έντυπης έκδοσης του περιοδικού Playboy στις ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε, η απόφαση για το κλείσιμο του περιοδικού ήταν υπό συζήτηση εδώ και αρκετό καιρό (το τελευταίο διάστημα το Playboy κυκλοφορούσε κάθε τρεις μήνες), αλλά επισπεύθηκε από την κρίση του κορονοϊού.

“Η πανδημία του κορονοϊού που διακόπτει την ομαλή παραγωγή περιεχομένου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αλυσίδα της έκδοσης του περιοδικού μας ανάγκασαν να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που έτσι κι αλλιώς δρομολογούσαμε και σχετίζονται με τη μετατροπή του περιοδικού σε σε κάτι πιο γοητευτικό για τους σημερινούς καταναλωτές, αλλά και με τη δημιουργική προσφορά μας στην κουλτούρα και στο δημόσιο διάλογο καθημερινά και όχι κάθε τρεις μήνες”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπεν Κον.

Το αμερικανικό Playboy θα συνεχίσει να υπάρχει ως ψηφιακή πλατφόρμα, αλλά και μέσα από κάποιες ειδικές ή επετειακές έντυπες εκδόσεις. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: “Με το χαρτί ξεκινήσαμε και το χαρτί θα είναι πάντα κομμάτι αυτού που είμαστε”.

Το Playboy ιδρύθηκε από τον Χιου Χέφνερ το 1953 και μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ανελλιπώς στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου (ανάμεσα τους και η Ελλάδα, φυσικά). Στο πέρασμα των δεκαετιών εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands παγκοσμίως και στην ομπρέλα των δραστηριοτήτων των Playboy Enterprizes μπήκαν ξενοδοχεία, κλαμπ, τηλεοπτικά δίκτυα και εκπομπές, μια δισκογραφική εταιρεία και πολλές ακόμα περιφερειακές επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, στον πυρήνα των επιχειρήσεων παρέμενε μέχρι σήμερα το περιοδικό. Η έντυπη έκδοση που κάποτε φιλοξένησε πρωτότυπα κείμενα του Σολ Μπέλοου, της Μάργκαρετ Άτγουντ, της Τζόις Κάρολ Όουτς και πολλών ακόμα συγγραφέων, που βρέθηκε αμέτρητες φορές στην πρώτη γραμμή της σεξουαλικής επανάστασης και περίπου άλλες τόσες στο στόχαστρό της.

Μέχρι σήμερα..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα