ΑΘΗΝΑ
16:26
|
19.04.2024
Σύντομα θα είναι διαθέσιμο το νέο τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, το οποίο θα ολοκληρώνεται μέσα σε 20 λεπτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλαίσιο της πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Ελλάδα, προγραμματίζεται η στελέχωση πεντακοσίων κινητών συνεργείων λήψης δειγμάτων ανά την επικράτεια.

Κάθε κινητό συνεργείο θα περιλαμβάνει έναν οδηγό και ένα νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο δημοσιεύτηκε στη ‘Διαύγεια’ και στοχεύει στη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα ή και πιθανά κρούσματα κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, τα εξειδικευμένα συνεργεία θα παρέχουν και νοσηλευτική κατ’ οίκον φροντίδα σε ασθενείς που δεν νοσηλεύονται ανά την επικράτεια προκειμένου να ελαχιστοποίηθεί η μετακίνηση του πληθυσμού που δεν έχουν νοσήσει στις Μονάδες Υγείας, δηλαδή των ατόμων με «πιθανότητα κρούσματος»

Μεταξύ άλλων προγραμματίζεται και η παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαχείρισητων περιστατικών COVID-19 σε νέους επαγγελματίες υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και μελών κινητών μονάδων.

Παράλληλα θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με περαιτέρω στελέχωση προσωπικού και επέκταση της υποδομής του.

Έρχεται το rapid test

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ‘Δέκα’ της ΕΡΤ, αναφέρθηκε σε ένα νέο τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, το οποίο θα ολοκληρώνεται μέσα σε 20 λεπτά.

“Σύντομα θα έρθει το rapid test, το ταχύ τεστ το οποίο θα γίνεται σε 15 με 20 λεπτά σε οποιοδήποτε ιατρείο και θα αλλάξει όλη την εικόνα. Tο μοριακό τεστ που γίνεται μέχρι στιγμής, είναι και κοστοβόρο και χρονοβόρο κι αυτό γιατί χρειάζονται ειδικά εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό. Το ταχύ τεστ θα έρθει στο επόμενο διάστημα, αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω αν θα είναι εδώ σε 20 ή σε 25 ή σε 35 μέρες”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα