ΑΘΗΝΑ
14:04
|
06.06.2023
Τέλος στις μετακινήσεις προς και από τα νησιά. Επιτρέπεται η κίνηση σε εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά έπειτα από τις συστάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.


Σύμφωνα με το μέτρο, με τα πλοία της ακτοπλοϊας θα ταξιδεύουν πλέον προς και από τα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοί τους, ενώ θα επιτρέπεται και η κίνηση όλων όσοι θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6:00, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σχετικά με τον τρόπο που θα αποδεικνύει κάποιος ότι είναι μόνιμος κάτοικος ενός νησιού, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε πως “αυτό θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης”.

Ειδικότερα στο μήνυμα του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σημειώνει τα εξής:

“Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι ‘Μένουμε σπίτι’ και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους.

Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.


Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. ‘Μένουμε σπίτι’».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα