ΑΘΗΝΑ
16:22
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί μαζί με το επίδομα αδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρουσιάστηκε σήμερα (Παρασκευή 20/03) το τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης για τον κορωνοϊό, από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας.   

Όπως ανακοινώθηκε, οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση. Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων τριών μηνών. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται όλο το φάσμα ιδιωτικών χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, το επίδομα των 800 ευρώ θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου. 

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους, αλλά δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες για την καταβολή του μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις και συνέπειες. Το δώρο Πάσχα που είχε καταργηθεί στο Δημόσιο, θα δοθεί φέτος σε γιατρούς και νοσηλευτές και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.  

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε αργότερα πως το δώρο Πάσχα θα μπορεί να καταβληθεί το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας, από όσους εργοδότες αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο πρόβλημα ρευστότητας.   

Συνολικά, θα στηριχθούν 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς επεκτείνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη. Επίσης θα είναι ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το συνολικό κόστος του πακέτου ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.   

Επιπλέον, οι τράπεζες συμφώνησαν να δώσουν τρίμηνη αναστολή σε όλα τα χρέη προς αυτές. “Όλοι οι δανειολήπτες που είναι στις επιχειρήσεις που πλήττονται θα λάβουν τρίμηνη αναστολή ή ευνοϊκότερες λύσεις στα χρέη τους”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησ απ’ όσους δεν έχουν πληγεί να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα