ΑΘΗΝΑ
17:51
|
24.04.2024
"Eίμαστε στο τρένο για Θεσσαλονίκη. 10:30 φτάνουμε”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Φτάσαμε 1.30 στο Βενιζέλος και τώρα είμαστε στο τρένο για Θεσσαλονίκη. 10.30 φτάνουμε!” ενημερώνει το kosmodromio.gr o οδηγός Κωνσταντίνος Αντωνίου.

Τέλος στην Οδύσσεια των 13 οδηγών νταλίκας που είχαν εγκλωβιστεί για 25 μέρες σε πάρκινγκ στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας έδωσαν τα υπουργεία Μεταφορών και Εξωτερικών.

 Οι Έλληνες οδηγοί προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 1:30 τα μεσάνυχτα  αφού ταξίδεψαν με πτήση τσάρτερ που ναυλώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.Η πτήση πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση πτήσεων που υφίσταται στο Ιράκ.

“Φτάσαμε 1.30 στο Βενιζέλος και τώρα είμαστε στο τραίνο για Θεσσαλονίκη. 10.30 φτάνουμε” ενημέρωσε το Kosmodromio.gr με μήνυμα στο twitter, ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, ένας από τους Έλληνες οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί για 25 μέρες σε πάρκινγκ της περιοχής.

Η ταλαιπωρία των Ελλήνων οδηγών ξεκίνησε όταν η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράκ, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, οι Έλληνες οδηγοί επέστρεφαν από την πόλη Εμπρίλ, στο Ιράκ, αλλά  όταν έφτασαν στα τουρκικά σύνορα, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στη γείτονα χώρα. “Μόνο τουρκικά οχήματα περνούσαν, ενώ εμείς ήμασταν εγκλωβισμένοι 25 μέρες σ’ ένα πάρκινγκ χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει…” συνεχίζει ο κ. Αντωνίου.

” Πως θα ζούμε που δεν θα έχουμε τις περιουσίες μας;

Πέρα όμως από τον επαναπτρισμό τους, οι Έλληνες οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομική πανωλεθρία καθώς υποχρεώθηκαν να αφήσουν πίσω τις περιουσίες τους. Το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει πως έχουν γίνει ενέργειες προκειμένου να παρασχεθεί στους 13 μεταφορείς κάθε δυνατή αρωγή για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη οικονομική ζημιά που υφίστανται, αφού υποχρεώθηκαν να αφήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα τα φορτηγά τους στο Ερμπίλ.

Ο κ. Αντωνίου είχε προβλέψει πως μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση θα κατάφερναν να επιστέψουν στην Ελλάδα καθώς η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη λύση της ελληνικής πλευράς.

 “Σε τι ευελπιστούν; Στο να αφήσουμε τα φορτηγά μας εδώ και εμείς να επιστρέψουμε;” Είπε στο kosmodromio.gr την Τετάρτη. «Αυτό είναι εφικτό, αλλά δεν χρειαζόντουσαν 20 ημέρες διαπραγματεύσεων για να το πετύχουν…Πόσο μεγάλη επιτυχία θα ήταν κάτι τέτοιο, από την στιγμή που δεν ξέρουμε πότε και πως θα βρούμε τα αυτοκίνητά μας όταν μας επιτραπεί να τα πάρουμε πίσω…Και μέχρι τότε; Πως θα ζούμε που δεν θα έχουμε τις περιουσίες μας;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα