ΑΘΗΝΑ
06:02
|
18.05.2024
Καραντίνα σε όσους έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από χώρες του εξωτερικού. Η ΕΛ.ΑΣ ξεκινά περιπολίες με μεγάφωνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την Παρασκευή το μεσημέρι τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής κατ’ οίκον καραντίνας όσων έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από χώρες του εξωτερικού.

Το μέτρο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού και τέθηκε σε εφαρμογή με την εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του μέτρου, η αστυνομία θα ελέγχει αν οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους. Αυτό θα πραγματοποιείται είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 5.000ευρώ.

Στους αφιχθέντες του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” έχουν ήδη αρχίσει να διανέμονται ειδικά φυλλάδια μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το ενημερωτικό υλικό διανέμεται από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται επίσης ότι έχει διανεμηθεί ειδικό έντυπο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις αρμόδιες υπηρεσίες, το οποίο θα συμπληρώνεται από τους επιβάτες κατά την διάρκεια των πτήσεων, όπου θα δηλώνουν λεπτομερώς τα στοιχεία τους και τον τελικό προορισμό διαμονής τους.
Παράλληλα, ξεκινούν άμεσα περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Οι αστυνομικοί θα καλούν όλους όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Το μήνυμα εκτός από τα ελληνικά θα είναι και σε άλλες γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα αραβικά ακόμη και σε διάλεκτο Ουρντού και Φαρσί.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα