ΑΘΗΝΑ
21:57
|
26.04.2024
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορονοϊού και στη Νότια Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού καταγράφει το Πράσινο Ακρωτήριο σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Πρόκειται για έναν 62χρονο Βρετανό πολίτη που έφτασε στη χώρα στις 9 Μαρτίου και άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα στις 16 Μαρτίου.

Αυξάνονται ραγδαία όμως τα κρούσματα κορονοϊού και στη Νότια Αφρική. Η χώρα πλήτττεται σφοδρά πλέον από τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία. Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Υγείας της Νότιας Αφρικής, Ζουέλι Μκίζε, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 202 με πολλά από αυτά να αφορούν σε τοπική μετάδοση του ιού.

 «Ο ιός εξαπλώνεται γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συσπειρωθούμε. Αποτελεί μεγάλη απειλή για τη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα.

Προσπαθώντας να ελέγξει τη μετάδοση του ιού, ο Ραμαφόζα προχώρησε σε αυστηρά μέτρα κλείνοντας τα σχολεία, απογορεύοντας τις συναθροίσεις αλλά και την είσοδο στη χώρα από πληγέντα από την πανδημία κράτη.

Ανησυχία εκφράζουν και οι εμπειρωγνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Αλγερία και τη Νιγηρία. Επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται οι στενές οικονομικές σχέσεις των χωρών με την Κίνα, η μεγάλη πυκνότητα του πληθυσμού, αλλά και οι αδυναμίες των συστημάτων υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα