ΑΘΗΝΑ
00:49
|
27.04.2024
Οι χώρες της Νότιας Αμερικής εφαρμόζουν απαγορευτικά μέτρα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (20/03) και ως τις 31 Μαρτίου, ολόκληρη η Αργεντινή μπαίνει σε καραντίνα. Την εντολή του καθολικού lockdown έδωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, σημειώνοντας πώς πρόκειται για “προληπτικό αλλά υποχρεωτικό μέτρο”.

“Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών”, είπε στο διάγγελμά του ο Φερνάντες και διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.  

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία “να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία της Αργεντινής”. Στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 128 κρούσματα και 3 θάνατοι από τον κορωνοϊό.  

Η Βραζιλία κλείνει τα σύνορα  

Στη Βραζιλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα κλείνει τα σύνορα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία και χώρες της Ασίας.  

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει για έναν μήνα, αφορά επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από την ΕΕ, τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Μαλαισία.

Η είσοδος στη χώρα απαγορεύεται σε όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι ή δεν έχουν σοβαρούς επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους να μπουν στη βραζιλιάνικη επικράτεια.  

Την Πέμπτη στη Βραζιλία καταγράφηκε ο έβδομος θάνατος από τον κορονοϊό, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 621 (193 νέα). Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εκτίμησε ότι η επιδημία θα κορυφωθεί στη Βραζιλία σε 3-4 μήνες και προέβλεψε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε έξι ως επτά μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα