ΑΘΗΝΑ
22:13
|
30.06.2024

“Δεν είναι διακοπές”, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση. “Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν είναι διακοπές”, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση. “Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες”.

Στη συνέχεια παρακάλεσε όσους βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον κορονοϊό, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα νησί στα Δωδεκάνησα, όπου το μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού είχε επαφές με επισκέπτη από την Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον 3 θανάτους, που αφορούσαν σε άνδρες μεγάλης ηλικίας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στους 9. Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

Επίσης ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, φέρνοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων στα 495. Σε 84 από αυτά η πηγή μετάδοσης είναι απροσδιόριστη, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται από τους οποίους 20 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι το μήνυμα είναι “μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα”.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας, ο Σ. Τσιόδρας δήλωσε ότι “η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού”. Είπε, τέλος, ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα της κατάστασης, ενώ επίσης είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα