ΑΘΗΝΑ
03:00
|
27.04.2024

Η Τούλσι Γκάμπαρντ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Η αντιπρόσωπος της Χαβάης στο Κογκρέσο δήλωσε πως θα στηρίξει τον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τούλσι Γκάμπαρντ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Η αντιπρόσωπος της Χαβάης στο Κογκρέσο δήλωσε πως θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν.

Η Γκάμπαρντ το 2016 είχε υποστηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Η σημερινή επιλογή της να στραφεί στον Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο δεν έχει καμία ιδεολογική συγγένεια, έχει προκαλέσει ερωτηματικά.

Όπως επισημαίνει η αρθρογράφος του RT.com Χέλεν Μπαϊνίσκι, η απόφαση της Γκάμπαρντ μπορεί να δικαιολογείται με κριτήριο τις εσωκομματικές ισορροπίες στο Δημοκρατικό Κόμμα. Όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πείσει τον κόσμο που αγωνίστηκε γι’ αυτήν.

Με άξονα της εκστρατείας της την αντιπολεμική στάση, η Γκάμπαρντ προσέλκυσε ψηφοφόρους που ανεξαρτήτα από κομματική τοποθέτηση απαιτούσαν να μπει ένα τέλος στις πολεμικές περιπέτειες των ΗΠΑ ανα τον κόσμο.

Συμμαχώντας με τον Μπάιντεν, τον υποδειγματικό εκπρόσωπο των τραπεζών και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, η Γκάμπαρντ δεν προδίδει απλώς τους υποστηρικτές της. Αφαιρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα το δικαίωμα να αποκαλείται προοδευτικό.

Όμως η μεταστροφή της Γκάμπαρντ εκθέτει και μια μερίδα σχολιαστών, που την παρουσίαζαν σαν άβουλο πιόνι στα σχέδια του Πούτιν να σπείρει διχόνοια και να ευνοήσει τον Τραμπ. Θα συνεχίσουν άραγε να λένε τα ίδια;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα