ΑΘΗΝΑ
13:37
|
24.04.2024

Εκτός από το μέτωπο του Κορονοϊού η Ελλάδα έχει και ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο, αυτό με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός από το μέτωπο του Κορονοϊού η Ελλάδα έχει και ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο, αυτό με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή των Καστανιών και που καθημερινά, με την συνδρομή της αστυνομίας και του στρατού της Τουρκίας, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στον φράκτη προκειμένου να περάσουν στην Ελληνική πλευρά.  Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή με μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασπορά του Κορονοϊού, πέρασαν και δυο άρθρα, το άρθρο 70 και το άρθρο 71 τα οποία αφορούν τον Έβρο και την φύλαξη των συνόρων μας.

Άρθρο εβδομηκοστό

Αξιοποίηση θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων για τη διασφάλιση της προστασίας των συνόρων.

Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα τα οποία βρίσκονται στη νομή και κατοχή δημοσίων αρχών και δεν έχουν αναζητηθεί έως τη δημοσίευση της παρούσας τίθενται στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τον σκοπό της κάλυψης έκτακτων και επιτακτικών αναγκών εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα της προστασίας των εθνικών και ενωσιακών συνόρων, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή διατύπωση.

Άρθρο εβδομηκοστό πρώτο

Κατασκευή τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

 Πάσης φύσεως εργασίες για την κατασκευή και επέκταση τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου εκτελούνται χωρίς να απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας του ν. 4495/2017 (Α΄ 167) και εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής του ν. 4014/2011 (Α΄ 209), του ν. 998/1979 (Α΄ 289) και του ν. 3028/2002 (Α΄ 153). Τα σχετικά σχέδια κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα