ΑΘΗΝΑ
16:24
|
26.04.2024
Σεισμός 5,6 ρίχτερ στην Πάργα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρείς ελαφριά τραυματίες,  ζημιές σε σπίτια, στο Καναλάκι, την Γλυκή, την Ποταμιά, την Κυψέλη την Σκαφιδωτή το Σκοτεινό και προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω πτώσης βράχων, είναι ο πρώτος απολογισμός από το σεισμό μεγέθους 5,6 ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή της Ηπείρου στις 2.49 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο σεισμός σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας, και το εστιακό του βάθος  υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός των 5,6 ρίχτερ, ήταν η κορύφωση του φαινομένου.

«Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία τις πρώτες ώρες στην Πάργα μετά τα 5,6 Ρίχτερ. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας από την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. ▶️ http://www.gein.noa.gr/el/» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας.

Αρκετά σπίτια στην περιοχή Καναλάκι και τα γύρω χωριά, δεν είναι κατοικήσιμα.  Μια βλάβη που είχε προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, έχει αποκατασταθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Celebrities στα εστιατόρια

Όταν δεν πολιτεύονται και βγαίνουν για φαγητό, οι επιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους, οι σερβιτόροι έχουν ανάμεικτα συναισθήματα.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα