ΑΘΗΝΑ
16:14
|
26.04.2024
Τρεις Παλαιστίνιοι έχουν ταυτοποιηθεί και ένας ακόμη άνδρας αναζητείται για τον εμπρησμό του κέντρου απασχόλησης προσφύγων στην Λέσβο, στις 7 Μαρτίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εμπρησμός στις 7 Μαρτίου, του κέντρου απασχόλησης προσφύγων στην Λέσβο “One Happy Family”, είχε ανησυχήσει την Ελληνική Αστυνομία, την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους στις ΜΚΟ αλλά και τους πρόσφυγες, αφού είχε έρθει μια εβδομάδα μετά τον εμπρησμό και την ολοκληρωτική καταστροφή του καταυλισμού “stage 2”  στην σκάλα Συκαμνιάς, όπου φιλοξενούσε για μικρό χρονικό διάστημα τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στο νησί, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή τους και να μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Μόριας.

Τελικά η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δράστες του εμπρησμού, αξιοποιώντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω επιχειρήσεων. Πρόκειται για τρείς Παλαιστίνιους, όπου ένας εκ των οποίων διέθετε ελληνικό διαβατήριο και διέμενε κατά διαστήματα στην Λέσβο,  ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και ενός ακόμη δράστη. Από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες των γύρω επιχειρήσεων, εμφανίζονται τέσσερα άτομα, να πηγαίνουν το βράδυ της 7ης Μαρτίου στο κέντρο απασχόλησης προσφύγων “One Happy Family”  με αυτοκίνητο και μετά την φωτιά να φεύγουν με το ίδιο αυτοκίνητο και με προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Το κέντρο απασχόλησης προσφύγων “One Happy Family” είχε ιδρυθεί τον Φεβρουάριου του 2017 από Έλληνες και Ελβετούς εθελοντές και αποτελούσε την σημαντικότερη διέξοδο των προσφύγων από την σκληρή καθημερινότητα της Μόριας.  Βρίσκονταν σε έναν λόφο απέναντι από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πέρα από τις άλλες δραστηριότητες που φιλοξενούσε, στέγαζε και  το «διεθνές σχολείο της ειρήνης» καθώς και το ιατρείο της “Medical Volunteers International”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Celebrities στα εστιατόρια

Όταν δεν πολιτεύονται και βγαίνουν για φαγητό, οι επιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους, οι σερβιτόροι έχουν ανάμεικτα συναισθήματα.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα