ΑΘΗΝΑ
09:25
|
19.04.2024
35 είναι τα νέα κρούσματα Κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της χώρας μας, στους 530.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ενημέρωση που έκανε σήμερα το Υπουργείο Υγείας και ο Καθηγητής λοιμοξιωλογίας  Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησαν για 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν τα 530. Από αυτά στα 98 δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευση τους. Οι θάνατοι έχουν φτάσει τον αριθμό των 13 ανθρώπων από τους οποίους οι 12, όπως είπε ο κύριος Τσιόδρας, είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ενώ ο 13ος ήταν πάνω από 80 ετών. Επισημάνθηκε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους είναι τα 76 χρόνια, ενώ τονίστηκε ότι με βάση τις εκτιμήσεις τους, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Από τους 13 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους 12 ήταν άντρες και μια γυναίκα, ενώ αυτή την στιγμή 18 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 100 συνολικά συνάνθρωποι μας νοσηλεύονται.  Το 79% από αυτούς, που νοσηλεύονται πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Εξιτήριο έχουν πάρει μέχρι τώρα 19 ασθενείς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, απατώντας σε ερώτηση, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, με δεδομένη την εικόνα που παρουσίασαν χθες και σήμερα τα μεγάλα αστικά κέντρα, με χιλιάδες κόσμου, θα φεύγει με προορισμό χωριά και πόλεις της περιφέρειας.  «Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. Οι περισσότεροι δείχνουν υπευθυνότητα, όμως υπάρχουν και κάποιοι που είναι ανεύθυνοι.  Μπορεί κάποιος να μην νοσεί, αλλά να μεταδώσει την νόσο εκεί που θα πάει και τότε μιλάμε για την απόλυτη διασπορά» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα