ΑΘΗΝΑ
07:06
|
19.05.2024
Επιτρέπεται η λειτουργία 3 ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενός στις άλλες περιφέρειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου και ώρα 23:00 έως και τις 30 Απριλίου και ώρα 12:00 απαγορεύεται η λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας.

Στα τουριστικά καταλύματα στα οποία διαμένουν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον 10% της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου και ώρα 12:00.

Επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα, ενώ στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Εξαιρούνται περαιτέρω από την απαγόρευση τα τουρικστικά καταλύματα η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση:

α)Προσωπικού ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας

β) Πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού

γ)Προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών

δ) Προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών

ε) Προσφύγων ή αιτούντων άσυλο

στ)Φοιτητών των Α.Ε.Ι. και του INEDIBIM που αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή

ζ)Εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα.

η) Τουριστικά καταλύματα η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι αναγκαια για ειδικού επιτακτικούς λόγους που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Τέλος δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού, εντός των τουριστικών καταλυμάτων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα