ΑΘΗΝΑ
09:55
|
19.04.2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, οι αναφορές δεν προέβλεπαν πότε θα φτάσει ο ιος στις ΗΠΑ, ούτε πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Είχαν όμως προκαλέσει την ανησυχία μελών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, “είχαν ανάψει τα κόκκινα λαμπάκια” αναφέρεται χαρακτηριστικά, εντούτοις δεν στάθηκε δυνατό να τραβήξουν την προσοχή του αμερικανού Προέδρου.

Ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ δεν κατάφερε να θέσει το θέμα του κορονοϊού στον Τραμπ παρά μόνο στις 18 Ιανουαρίου. Αλλά και τότε ο αμερικανός πρόεδρος δεν του επέτρεψε να τον ενημερώσει, καθώς τον απασχολούσε το ζήτημα των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού να αυξάνεται διαρκώς, οι ΗΠΑ είναι πλέον στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, γίνεται ορατή η έλλειψη προετοιμασίας που επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αν και το στρατηγικό απόθεμα υγειονομικών υλικών της χώρας περιλαμβάνει 12 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες και 30 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, οι ποσότητες αυτές είναι ικανές να καλύψουν μόνο το 1% της ζήτησης που αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους 12 μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα