ΑΘΗΝΑ
06:26
|
01.07.2024
Βρίσκεται πλέον σε πλήρη απομόνωση στις φυλακές όπου κρατείται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ και καταδικασμένος για σωρεία σεξουαλικών εγκλημάτων, Χάρβεϊ Γουάινστιν, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊκό στη φυλακή όπου εκτίει την ποινή του.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νέας Υόρκης, Μάικλ Πάουερς, ο Γουάινστιν βρίσκεται πλέον σε πλήρη απομόνωση.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, που εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών, κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Wende, κοντά στο Μπάφαλο της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Είναι το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη συγκεκριμένη φυλακή. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι είχαν βρεθεί θετικοί άλλοι δύο κατάδικοι κι ένας δεσμοφύλακας.

Ο Μάικλ Πάουερς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πλέον έχουν τεθεί σε καραντίνα αρκετοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξάφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στις φυλακές στις ΗΠΑ και στις ελλείψεις εξοπλισμού και μέτρων προστασίας που αντιμετωπίζουν φύλακες και κρατούμενοι.

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν κατήγγειλαν ότι δεν ενημερώθηκαν περί του κορονοϊού παρά μόνο από τη δημόσια ανακοίνωση του Πάουερς και υπενθύμισαν ότι ο πελάτης τους αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα αρκετό διάστημα πριν την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα