ΑΘΗΝΑ
04:18
|
25.04.2024

Μιλώντας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι: “Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι: “Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας”.   

   Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι “πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό”.   

   Υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με το νέο κορονοϊο και όπως είπε ο κ. ύπουργός, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. “Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας” τόνισε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Κικίλιας ζήτησε κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό, σημείωσε τη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα όσο και τους υπόλοιπους δωρητές που απέστειλαν υλικό.

Τέλος, κάλεσε όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα