ΑΘΗΝΑ
14:06
|
17.05.2024
Η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία των 1.270 υποκαταστημάτων της στη χώρα, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διεθνής αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s ανακοίνωσε ότι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (23/03) θα κλείσουν τα 1.270 υποκαταστήματά της που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του κορονοϊού.

Την ίδια τύχη θα έχουν και τα 400 ταχυφαγεία της Nando’s στη Βρετανία, αλλά και τα περισσότερα από 2.000 καφέ της Costa. Και οι δύο εταιρείες ενημέρωσαν ανακοίνωσαν ότι κατεβάζουν ρολά μέχρι νεωτέρας.

Τόσο η McDonald’s, όσο και η Nando’s και η Costa, είχαν δικαίωμα να λειτουργούν αυτές τις μέρες, αφού στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχύει ό,τι κι εδώ, τα εστιατόρια και τα καφέ που κάνουν ντελίβερι ή δίνουν take away παραγγελίες πήραν άδεια να παραμείνουν ανοιχτά. Και οι τρεις εταιρείες, όμως, αποφάσισαν να κλείσουν “για το καλό του προσωπικού και των πελατών”.

Η McDonald’s απασχολεί περίπου 135.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται ως ωρομίσθιοι. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να τους πληρώσει μέχρι τις 5 Απριλίου, οπότε και αναμένεται να μπει σε λειτουργία ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της χώρας (ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι όσοι εργάζονταν σε εταιρείες που έκλεισαν λόγω κορονοϊού θα πάρουν επίδομα που ισούται με το 80% των μισθολογικών απολαβών τους).

Η Nando’s αντιστοίχως ανακοίνωσε με ένα tweet ότι “αποφασίσαμε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να κλείσουμε τα εστιατόριά μας”. Η Nando’s απασχολεί περιπου 20.000 υπαλλήλους στη Βρετανία.

Η Costa ενημέρωσε το κοινό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο οι καφετέριές της που βρίσκονται μέσα σε νοσοκομεία νοσηλευτικά ιδρύματα. Δεσμεύτηκε να προσφέρει δωρεάν όλα τα ροφήματα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις επόμενες δύο εβδομάδες και ξεκαθάρισε ότι οι 19.000 εργαζόμενοι στα καφέ που κλείνουν θα πληρωθούν κανονικά για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

Πηγή: BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα