ΑΘΗΝΑ
16:14
|
19.04.2024
Στους 60 ανέρχονται οι ασθενείς των ΜΕΘ και ΜΕΛ. Η Ελλάδα στην 31η θέση της λίστας παγκόσμιων κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 94, με τον συνολικό αριθμό αυτών να αγγίζει τα 624. Η αύξηση των κρουσμάτων απειλεί τις αντοχές του συστήματος υγείας της χώρας, καθώς πλέον νοσηλεύονται 124 ασθενείς, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται στους 34. Συνολικά, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων της χώρας φτάνουν τους 60.

Επίσης, στους 15 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη νόσο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, 14 από αυτούς υπέφεραν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για 12 ανδρες και 3 γυναίκες με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 77 έτη. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα κατέχει πλέον την 31η θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Τελευταία, στην 100η θέση της παγκόσμιας λίστας κρουσμάτων είναι η Κούβα με 21 κρούσματα.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξεκολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ στον χάρτη κρουσμάτων της χώρας έχουν προστεθεί ακόμη 7 περιοχές. Πρόκειται για την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Λακωνία, τα Δωδεκάνησα, τη Μαγνησία, το Λασίθι και τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, πανελλαδικά έχουν δεσμευθεί 2.156 κλίνες για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με COVID-19, καθώς και 180 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στην Αττική που συγκεντρώνει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, οι ιδιωτικές κλινικές έχουν διαθέσει επιπλέον 130 κλίνες ΜΕΘ.

 Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τους ειδικούς του υπουργείου και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να νοσήσει σοβαρά μεγάλος αριθμός ανθρώπων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο φόβος της αδυναμίας ανταπόκρισης του συστήματος υγείας σε αυτό το ενδεχόμενο, οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα