ΑΘΗΝΑ
13:15
|
18.04.2024

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσαν το Σάββατο 21 Μαρτίου μονομερή παύση πυρός, προκειμένου να υπάρξει ευχέρεια στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Η ανακοίνωση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσαν το Σάββατο 21 Μαρτίου μονομερή παύση πυρός, προκειμένου να υπάρξει ευχέρεια στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω της πολιορκίας της Τρίπολης από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, και ενώ οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας υπό τον Φαγέζ Σάρατζ που υπερασπίζονται την πρωτεύουσα της χώρας επίσης έχουν παίρνουν μέτρα προφύλαξης.

Η Λιβύη είναι μόνο μία από τις χώρες της Αφρικής που παίρνει μέτρα για την πανδημία.

Η Νιγηρία, η πολυπληθέστερη χώρα της ηπείρου, με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων ανακοίνωσε την απαγόρευση εισερχόμενων διεθνών πτήσεων για ένα μήνα. Επίσης εξετάζεται η παύση λειτουργίας των δρομολογίων επιβατηγών τρένων.

Στη Ρουάντα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τις κατοικίες, αν δεν είναι αναγκαίο, επί δύο εβδομάδες. Η Ουγκάντα έκλεισε τα σύνορά της και η Αιθιοπία βάζει σε υποχρεωτική καραντίνα τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα