ΑΘΗΝΑ
05:43
|
18.04.2024
Εξετάζονται: η παράταση της σχολικής χρονιάς, η περικοπή της ύλης και η αλλαγή ημερομηνίας των Πανελλαδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της επικράτειας.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα αναρτούν το ημερήσιο ψηφιακό υλικό στις πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα λύνουν τις αναρτημένες ασκήσεις και θα αξιολογούνται σύμφωνα με τις επιδόσεις τους. https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/WebexMeetings_UserInstructions_Teacher.pdf

Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η υφυπουργός σημείωσε πως το ποσοστό διαδικτυακής κάλυψης είναι αρκετά μεγάλο καθώς οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται την πλατφόρμα και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα, παρόλα αυτά όμως δήλωσε, πως εξετάζονται τρεις επιλογές: η περικοπή της ύλης, η παράταση της σχολικής χρονιάς και η αλλαγή της ημερομηνίας των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Να σημειωθεί πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λειτουργεί σε 54 νομούς της χώρας, με τους τελευταίους πέντε να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα από σήμερα το πρωί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα