ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.04.2024
Κανένας από τους μετανάστες δεν διαγνώστηκε με κορονοϊού. Και οι 4 ασθενείς υποφέρουν από χρόνια νοσήματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την Κυριακή 15 Μαρτίου πραγματοποιεί επισκέψεις σε Κέντρα Κράτησης και Υποδοχής Προσφύγων ανά την Ελλάδα παρέχοντας θερμομετρήσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων από COVID-19 και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σύμφωνα με πηγές του Ε.Ε.Σ. το Σάββατο 21 Μαρτίου κλιμάκιο επισκέφτηκε την τοποθεσία Κλειδί του νομού Σερρών, όπου αφίχθησαν 598 μετανάστες προς επαναπατρισμό, παρέχοντας θερμομετρήσεις, καταγραφή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους νεοαφιχθέντες μετανάστες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 598 θερμομετρήσεις και 110 εξετάσεις σε άτομα με προβλήματα υγείας. Πραγματοποιήθηκαν 4 διακομιδές στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Ε.Σ. κανένας από τους ασθενείς μετανάστες δεν διαγνώστηκε με κορονοϊού. Και οι τέσσερις ασθενείς υποφέρουν από χρόνια νοσήματα και αυτός ήταν ο λόγος της διακομιδής τους στο νοσοκομείο της περιοχής.

Νωρίτερα κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ., παρευρέθηκε στην άφιξη 500 προσφύγων προς επαναπατρισμό στο Κέντρο Υποδοχής Μαλακάσας παρέχοντας θερμομέτρηση σε όλους τους εισερχομένους. Το κλιμάκιο που κινητοποιήθηκε εκτάκτως από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. κ. Αυγερινό Αντωνίου, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε σε έλεγχο πυρετού σε όλους τους πρόσφυγες, στους οποίους δεν βρέθηκε κανένας εμπύρετος.

Παράλληλα, στις 17 Μαρτίου, κλιμάκιο νοσηλευτριών του Ε.Ε.Σ., μεταφέρθηκε στο νησί της Κέας, προκειμένου να παρεβρεθεί στην άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Προσωρινής Κράτησης που βρίσκεται στην περιοχή, παρέχοντας θερμομέτρηση και καταγραφή σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εισήλθαν στο κέντρο κράτησης και όπου θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους 14 μέρες σε καραντίνα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα