ΑΘΗΝΑ
12:51
|
21.05.2024
"Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Δεν μπορούμε να το κάνουμε…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ καθώς δηλώνει πως είναι έτοιμος να διακόψει την καραντίνα και να άρει τα περιοριστικά μέτρα στις ΗΠΑ προκειμένου να διασώσει την αμερικανική οικονομία.

Να σημειωθεί πως μέχρι χθες, έκανε εκκλήσεις στους αμερικανούς να ακολουθούν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα, ενώ είχε εγκρίνει το μέτρο της καραντίνας σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια.

Από το προεδρικό βήμα του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως είναι διατεθειμένος σε λίγες εβδομάδες να άρει τα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημία στην ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας. Με τη δήλωσή του αυτή, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέρχεται στη λογική της θυσίας της δημόσιας υγείας στο βωμό της οικονομίας της χώρας.

 «Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα