ΑΘΗΝΑ
13:33
|
20.04.2024
Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, που ήταν προγραμματισμένοι να αρχίσουν τον Ιούλιο στο Τόκιο της Ιαπωνίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση για την αναβολή των φετινών αγώνων ήταν δύσκολη, εξαιτίας του υψηλού κόστους των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεία αλλά και των χιλιάδων εισιτηρίων που έχουν ήδη εκδοθεί.

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Η απόφαση πάρθηκε σε διμερή τηλεδιάσκεψη που είχαν για το θέμα των Ολυμπιακών, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπαικής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. 

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων ασκώντας πίεση στη ΔΟΕ, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, και η Πολωνία. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως “οι Αγώνες δεν ακυρώνονται αλλά θα διοργανωθούν το αργότερο το καλοκαίρι του 2021”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συμφώνησε με την πρόταση της αναβολής των αγώνων.

“Η Ιαπωνία θα διοργανώσει”, πρόσθεσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, “πλήρεις Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς  Αγώνες, ως απόδειξη της νίκης απέναντι στον κορονοϊό”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα