ΑΘΗΝΑ
23:34
|
18.05.2024

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι έλεγχοι της αστυνομίας για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που άρχισαν να εφαρμόζονται από χτες. Μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι έλεγχοι της αστυνομίας για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που άρχισαν να εφαρμόζονται από χτες.

Μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ, σε 164 άτομα συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 57 από τους οποίους ήταν στην Αθήνα.

Χτες τα μέτρα ήταν πιο χαλαρά σε σχέση με σήμερα, αλλά πλέον, σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, θα βεβαιώνονται από τις ομάδες αστυνομικών που βρίσκονται 24 ώρες στους δρόμους, όλες οι παραβάσεις και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα.

Ένα νέο ηχητικό μήνυμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, μεταδίδουν από σήμερα το πρωί τα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛΑΣ, ώστε να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών.

Ειδικότερα το ηχητικό μήνυμα αναφέρει:

“Ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για εργασία ή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Στις μετακινήσεις να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την ανάλογη βεβαίωση. Η συνεργασία σας είναι απαραίτητη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

Εκτός από τα ελληνικά, το μήνυμα μεταδίδεται και στα αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, ουρντού, νταρί, φαρσί, χίντι, παντζάμπι και παστού.

Όσον αφορά τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πέμπτη, 12 Μαρτίου και αφορούν σε χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί συνολικά 250 παραβάσεις και συνελήφθησαν 258 άτομα, 106 εκ των οποίων στην Αττική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα