ΑΘΗΝΑ
04:54
|
17.05.2024

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως στενή επαφή θα υπάρχει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει πως στενή επαφή θα υπάρχει μόνο μεταξύ ανθρώπων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, και οι έξοδοι από την κατοικία περιορίζονται σε όσο το δυνατόν λιγότερες για προμήθεια τροφίμων, μια φορά τη μέρα για άσκηση, για παροχή ιατρικής φροντίδας και για εργασία εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

Επίσης κλείνουν όλα τα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν είναι αναγκαία, οι βιβλιοθήκες, τα γυμναστήρια και οι ευκτήριοι οίκοι. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, εκτός αν ζουν μαζί.

Ο Τζόνσον εξήγησε στο μήνυμά του πως σκοπός των μέτρων είναι να αποφευχθεί ο κορεσμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ασθενείς για τους οποίους θα απαιτείται μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα