ΑΘΗΝΑ
21:04
|
27.04.2024
Στη χώρα καταγράφηκαν και 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ασθενείς που επέστρεψαν από το εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την Τρίτη τον εντοπισμό 78 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό κι επέστρεψαν στη χώρα. Οι επιδημιολόγοι, πάντως, εκφράζουν ανησυχίες για νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κίνας, άλλα επτά ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη Γουχάν, εστία της πανδημίας, όπου εντοπίστηκε επίσης ένα επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα, το πρώτο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες κατά τις οποίες δεν είχε καταγραφεί κανένα.

Το Υπουργείο επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι άνθρωποι που επιστρέφουν έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση μοιάζει να έχει τεθεί υπό έλεγχο στην ίδια την Κίνα. Από τα 78 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 74 είναι ‘εισαγόμενα’, αλλά αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τη χθεσινή καταγραφή.

Πολλές κινεζικές πόλεις επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα και ανακοινώνουν ότι θα θέτουν σε καραντίνα όσους φθάνουν από το εξωτερικό. Από χθες Δευτέρα 23/03, όλες οι πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο οφείλουν να κάνουν ενδιάμεσο σταθμό σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια, προκειμένου οι επιβάτες των αεροσκαφών να υποβάλλονται σε αρχικές εξετάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα