ΑΘΗΝΑ
07:45
|
21.05.2024
“Aφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ισπανία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ισπανικού υπουργείου Υγείας, μέσα σε ένα 24ωρο προστέθηκαν 514 νέοι θάνατοι στον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 2.696.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο, κατά 6.584, εκτοξεύοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 39.673.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνει καθώς την Κυριακή σημειώθηκαν 394 απώλειες, τη Δευτέρα 462 και σήμερα Τρίτη 414. Αντιμέτωπη με μία πανδημία στα όρια της ιταλικής τραγωδίας η Ισπανία μετατρέπει εγκαταστάσεις της, όπως το παγοδρόμιο του Palacio de Hielo, σε νεκροτομεία.

Την τραγική κατάσταση της χώρας περιγράφει η συγκλονιστική μαρτυρία Ισπανού γιατρού, όπως τη βιώνει αυτός και οι συνάδελφοί του στα ισπανικά νοσοκομεία.

“Aφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους. Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών.Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στη δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί”, αποκαλύπτει ο γιατρός συγκλονισμένος από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του.

Καταλήγει λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη και να σταλούν άμεσα προμήθειες. Αν δεν συμβεί αυτό “θα πεθάνουμε όλοι” προειδοποιεί.

Να σημειωθεί, πως από την Κυριακή, νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού, στην κλινική Ρούμπερ της Μαδρίτης και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι θετική στον κορονοϊό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα