ΑΘΗΝΑ
13:13
|
21.05.2024

Η Δευτέρα 23 Μαρτίου ήταν η δεύτερη διαδοχική ημέρα με μειούμενο τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία. Το Σάββατο είχαν σημειωθεί 793 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δευτέρα 23 Μαρτίου ήταν η δεύτερη διαδοχική ημέρα με μειούμενο τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία.

Το Σάββατο είχαν σημειωθεί 793 θάνατοι, οι περισσότεροι ως σήμερα σε μία μέρα. Όμως την Κυριακή ο αριθμός έπεσε στους 651 και τη Δευτέρα στους 601.

Μια ερμηνεία είναι πως πρόκειται για το πρώτο φως στο βάθος του τούνελ, ωστόσο θεωρείται πως σε αυτό το χρομικό σημείο δεν είναι αρκετό για να θεωρηθεί πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ύφέσης της επιδημίας.

Οι Ιταλοί έχουν συσπειρωθεί γύρω από τους εξαντλημένους γιατρούς και νοσοκόμους. Ταυτόχρονα όμως έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και οι δικές τους αντοχές από τα ολοένα αυστηρότερα μέτρα.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των δημάρχων προκαλούν τη χλέυη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και πολλοί αναρωτιούνται για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, ακόμα κι αν αξίζουν την προσπάθεια.

Σύντομα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε θα κληθεί να αποφασίσει για την παράταση ή μη των απαγορεύσεων. Και φαίνεται πως ότι κι αν επιλέξει θα βρεθεί στο στόχαστρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα