ΑΘΗΝΑ
12:21
|
24.05.2024
Από τα 78 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 74 ανήκουν σε εκείνα που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν “εισαγόμενα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα τον εντοπισμό 78 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό. Στη συντριπτική πλειονότητά τους πρόκειται για ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό κι επέστρεψαν στη χώρα.

Η εξέλιξη επιτείνει την ανησυχία περί νέου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας στην Κίνα.

Άλλοι επτά ασθενείς υπέκυψαν, κατά τον επίσημο απολογισμό του κινεζικού υπουργείου Υγείας. Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ουχάν, εστία της πανδημίας, όπου εντοπίστηκε επίσης ένα επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα, το πρώτο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες όπου δεν είχε καταγραφεί κανένα.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται, είναι άνθρωποι που επιστρέφουν στη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση μοιάζει να έχει τεθεί υπό έλεγχο στην ηπειρωτική Κίνα. Από τα 78 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 74 ανήκουν σε εκείνα που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν “εισαγόμενα”.  O αριθμός αυτών των κρουσμάτων είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνον που ανακοινώθηκε μια ημέρα νωρίτερα.

Πολλές κινεζικές πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα, γνωστοποιούν πως θα θέτουν σε καραντίνα όσους φθάνουν από το εξωτερικό. Από χθες Δευτέρα, όλες οι πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο οφείλουν εξ ορισμού να κάνουν ενδιάμεσο σταθμό σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια, προκειμένου οι επιβάτες των αεροσκαφών να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικές εξετάσεις.

Με σχεδόν 82.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 3.277 θανάτους να καταμετρώνται επίσημα, η Κίνα είναι πλέον η χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο πιο σκληρό πλήγμα κορονοϊού στην υφήλιο, μετά την Ιταλία.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των “εισαγόμενων” κρουσμάτων ανερχόταν σε  427.

Η Ημερησία του Πεκίνου, όργανο της τοπικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο ότι όλοι όσοι θέλουν να μεταβούν στην πόλη από το εξωτερικό θα υπόκεινται πλέον σε καραντίνα για 14 ημέρες και θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις. 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα