ΑΘΗΝΑ
04:04
|
17.05.2024
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας (23/03) την απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουρός, στο εξής οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγορά φαρμάκων ή αγαθών πρώτης ανάγκης, για άσκηση (μία φορά την ημέρα), καθώς και για μετάβαση από και προς την εργασία τους.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ μετά την καταγραφή αλματώδους αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 μέσα σε μία μόλις μέρα, από 5.683 σε 6.65. Οι νεκροί του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέχρι σήμερα 335.

Ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε ακόμα το κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων λιανικής και απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις με περισσόερα από δύο άτομα. Αναβάλλονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις, αλλά όχι οι κηδείες, οι οποίες θα γίνονται σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Το μήνυμά του ήταν συνοπτικά το εξής: “Από απόψε το βράδυ, πρέπει να δώσω στον βρετανικό λαό μια πολύ απλή εντολή: πρέπει να μείνετε σπίτι. Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει. Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα