ΑΘΗΝΑ
09:59
|
25.04.2024
Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά αυτήν την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ σε όλη την ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, στην εκπομπή ‘Κοινωνία ώρα Mega’.

“Τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν τις Κυριακές”, σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά αυτήν την Κυριακή, 29/03 και ότι συζητείται το ενδεχόμενο να παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές.

Επίσης, σχετικά με το ότι εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτές οι λαϊκές αγορές, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό γίνεται “για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους”. Αν όμως δεν τηρηθούν τα μέτρα “το επόμενο βήμα θα είναι κλείσουν και οι λαϊκές” τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε έκκληση στους καταναλωτές που διαθέτουν ήδη μάσκες και αντισηπτικά να μην αγοράζουν άλλα. Επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα αντισηπτικά “είναι 600.000 προϊόντα ημερησίως” ενώ σε ό,τι αφορά στην έλλειψη μασκών, διευκρίνισε ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα