ΑΘΗΝΑ
11:56
|
16.04.2024
Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 292 κρούσματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο κορονοϊός έχει “επισκεφτεί” 28 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας.

 Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 292 κρούσματα, ενώ ακολουθούν οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας και Ανατολικής Αττικής με 43 και 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα αντίστοιχα.

Ο χάρτης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διαμορφώνεται ως εξής:

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι οι νομοί στους οποίους δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανιχνευθεί κρούσμα κορονοϊού είναι οι: Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κεφαλληνίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνου, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 3 με 4 Ευρωπαϊκές που επέβαλαν αυστηρά μέτρα πριν νοσήσει σοβαρά μεγάλος αριθμός ανθρώπων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η άμεση αντίδραση της Πολιτείας και τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε νωρίτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς.

Στην χθεσινή ενημέρωσή του προς τους ιατρικούς συντάκτες, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 200 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα συνολοικά κρούσματα να ανέρχεται πλέον στα  695.

Παρόλα αυτά ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα έχει τριπαλσιαστεί και ανέρχεται σε 8.000-10.000 σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα. Την προηγούμενη εβδομάδα  ο πραγματικό αριθμός των κρουσμάτων άγγιζε τις 3.000.

Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Συνολικά 114 ασθενείς νοσηλεύονται, με 35 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

 Εξαιτίας επιπλοκών από τον ιό μέχρι και τη Δευτέρα, έχουν καταλήξει 17 ασθενείς, ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 29 άτομα.

Σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, οι περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας στις οποίες έχουν ανιχνευθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού είναι οι εξής:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα