ΑΘΗΝΑ
10:12
|
20.04.2024

Στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τις πληγείσες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, θα προστεθούν σύντομα ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τις πληγείσες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, θα προστεθούν σύντομα ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός σημείωσε πως με αυτή τη διεύρυνση των ΚΑΔ θα ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες, διευκρινίζοντας ότι η σχετική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί σήμερα ή αύριο.

Αναγνωρίζοντας ότι η κρίση στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερη τον Απρίλιο, επισήμανε πως τον επόμενο μήνα θα προβούν σε πιο διευρυμένες πρωτοβουλίες τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά.

 “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση” σημείωσε, ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους πολίτες.

Αναφορικά με το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεσμεύθηκε ότι θα θα απαντήσει μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επισήμανε πως αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί “στην πορεία του χρόνου” με βάση και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα