ΑΘΗΝΑ
18:50
|
18.05.2024

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα διευρύνθει το πλαίσιο προστασίας, ενώ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην οικονομία θα δυσκολέψει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα διευρύνθει το πλαίσιο προστασίας, ενώ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην οικονομία θα δυσκολέψει και άλλο.

Με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες.
Το δημοσιονομικό κόστος για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. (2,5% του ΑΕΠ).

Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση, τονίζοντας ότι “Εχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα σοκ ρευστότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκκίνηση των επιχειρήσεων.

“Θα συνεχίσουμε να ανακοινώνουμε μέτρα. Το σχέδιό μας προχωράει.
Δεν θα ήθελα καν να σκεφτώ αν στην παρούσα κρίση ήμασταν χωρίς την Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε: “Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για το Ταμείο Εγγυοδοσίας. Ίσως και από αρχές Μαϊου οι δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων. Στόχος, ένα σοκ ρευστότητας να ξαναβάλει μπρος τις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε επίσης τις όποιες φήμες περί capital controls. “Ανεύθυνες φήμες για capital controls έχουν στόχο να πλήξουν τη χώρα. Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πραγματικό”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα