ΑΘΗΝΑ
03:05
|
27.07.2024
Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος, που εμφανίστηκε στο Αφγανιστάν το 2015.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιματηρή επίθεση σε ναό Ινδών Σιχ στη πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, πραγματοποίησαν ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τουλάχιστον ένα παιδί ενώ περίπου 15 ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έδωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Υγείας, Ταρίκ Άριαν. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος, που εμφανίστηκε στο Αφγανιστάν το 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν υποστήριξε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα στην επίθεση και πως απάντησαν στα πυρά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

“Περί τις 07:45 (τοπική ώρα), πολλοί επιτιθέμενοι μπήκαν σε ναό των Σιχ», δήλωσε ο Ταρίκ Άριαν. “Έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στο εσωτερικό του κτιρίου και δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να τους σώσουν», πρόσθεσε.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή, που βρίσκονταν σε χώρο λατρείας στο δυτικό τμήμα της πόλης, στη μνήμη του σιίτη πρώην πολιτικού ηγέτη Αμπντούλ Αλί Μαζάρι, άρχισαν να τρέχουν για να γλιτώσουν από τα πυρά αγνώστων, οι οποίοι πυροβολούσαν από κοντινό κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι.

Ο Ραχίμι σημείωσε επίσης ότι όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που παρευρίσκονταν στην τελετή απομακρύνθηκαν εγκαίρως.

Ο εκπρόσωπος του Αμπντάλα, ο Φριντούν Χαουαζούν, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Αμπντάλα απομακρύνθηκε με ασφάλεια από εκεί μαζί με άλλους πολιτικούς ηγέτες που ήταν παρόντες στην τελετή.

Να σημειωθεί πως οι Σιχ είναι ολιγομελής μειονότητα στο Αφγανιστάν, αριθμούν λιγότερες από 300 οικογένειες

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα