ΑΘΗΝΑ
13:11
|
26.06.2024

Ένα αγγλικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να βγει με εγγύηση, καθώς οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι θα πρέπει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αγγλικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να βγει με εγγύηση, καθώς οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί, γιατί διατρέχει μεγάλο κίνδυνο στη φυλακή να προσβληθεί από τον κορονοϊό.

“Βάσει των δεδομένων σήμερα, η παγκόσμια πανδημία, από μόνη της, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυλάκιση του κ. Άσανζ”, είπε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής της, είπε πως η συμπεριφορά του Τζούλιαν Ασάνζ κατά το παρελθόν δείχνει πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φθάσει προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες έκδοσης και υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση που θα αποφυλακιστεί θα δραπετεύσει ξανά.

Ο 48χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ για 18 κατηγορίες συνωμοσίας και για την παραβίαση νόμου περί κατασκοπείας και λέει ότι θα εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης εάν εκδοθεί και καταδικαστεί εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα