ΑΘΗΝΑ
10:10
|
18.05.2024
Ένας νέος ηλικίας κάτω των 18 ετών έχασε τη μάχη με τον Covid-19 στην κομητεία του Λος Άντζελες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώτος θάνατος ανηλίκου που που νόσησε με κορονοϊό καταγράφηκε την Τρίτη στις ΗΠΑ, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Λος Άντζελες. Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του LA ανακοίνωσαν τρεια νέους θανάτους λόγω του Covid-19, ανάμεσά τους και ο θάνατος “ενός νέου ηλικίας κάτω των 18 ετών”, που ζούσε στο Λάνκαστερ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια της μεγαλούπολης.

Πρόκειται για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο ανηλίκου εξαιτίας της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια. Τα άλλα δύο θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών.

Μέχρι στιγμής, ελάχιστα είναι τα θανατηφόρα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ ανηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά, όπως τόνισε η Μπάρμπαρα Φέρερ, διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας της Νέας Υόρκης, “ο Covid-19 δεν κάνει καμία διάκριση ηλικίας, φυλή ή οικονομικής τάξης. Αυτό που βλέπουμε τώρα σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη μας δείχνει πως οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα”.

Συνολικά στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (24/03) 674 θάνατοι και περισσότερα από 51.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα