ΑΘΗΝΑ
21:05
|
10.05.2024

Ξεκίνησε η αναβάθμιση της υπηρεσίας eClass σήμερα το βράδυ στις 22:00, και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι μεθαύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου. Πάνω από 630.000 είναι πλέον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε η αναβάθμιση της υπηρεσίας eClass σήμερα το βράδυ στις 22:00, και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι μεθαύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου. Πάνω από 630.000 είναι πλέον οι ενεργοί μαθητικοί λογαριασμοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με 310.311 εξ αυτών να έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες. Ενδέχεται στο διάστημα αυτό η υπηρεσία να μην είναι διαθέσιμη κατά διαστήματα. 

Με την επαναλειτουργία της εφαρμογής, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν «ανοικτά μαθήματα», δίχως να απαιτείται σύνδεση των μαθητών στο μάθημα με λογαριασμό ΠΣΔ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να οργανώνει το υλικό του στο ανοικτό μάθημα και οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό. Στη συνέχεια, τα μαθήματα αυτά μπορούν να μετατραπούν σε “κλειστά” από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, με στόχο να επιτρέπει την σταδιακή προσαρμογή των μαθητών στην ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας των μαθητικών λογαριασμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα