ΑΘΗΝΑ
08:04
|
18.05.2024
Χωρίς παρελάσεις, αλλά με με μία λιτή τελετή στο Σύνταγμα θα τιμηθεί φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς παρελάσεις, δοξολογίες και εκδηλώσεις αλλά με με μία λιτή τελετή στο Σύνταγμα θα τιμηθεί φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Είναι η πρώτη φορά, μετά την καθιέρωση των μαθητικών παρελάσεων από τον Ιωάννη Μεταξά (1932) που η εθνική επέτειος θα περάσει απαρατήρητη, στο παρασκήνιο της καραντίνας του κορονοϊού.

Ματαιώθηκαν επίσης όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς της χώρας ενώ η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάλεσε τις Αρχές και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία. 

Με μιά διακριτική τελετή στο Σύνταγμα, που θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα τιμηθούν σήμερα στις 11:00 οι ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, στις 11:30, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα γίνει απόδοση τιμών από τη φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα πάνω από τις εξής πόλεις:

Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι, Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο, Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Πολεμικής Αεροπορίας, θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου τόνισε πως “φέτος αναπόφευκτα, δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις, αλλά παρελαύνουν, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα