ΑΘΗΝΑ
14:12
|
17.05.2024
Οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα μας είναι πλέον 26 και τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα 892.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαμε το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 892. Εξ αυτών 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, διασωλημένοι είναι οι 54, ενώ στους 26 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

“Είμαστε ακόμη μέσα στη μάχη, να μην πω στην αρχή της μάχης” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ενώ σημείωσε και πάλι ότι “ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους”.

“Η ελληνική κοινότητα επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα”, είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι τα σώματα ασφαλείας έχουν δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας, όταν βρίσκονται σε υπηρεσία, και τόνισε ότι οι έλεγχοι τις επόμενες μέρες θα είναι σαρωτικοί. “Οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα”, είπε, προσθέτοντας: “Οσο πιο αυστηρά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Χαρδαλιάς, συνολικά 5.824 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, εξαιτίας του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα