ΑΘΗΝΑ
09:09
|
28.07.2021
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για δραματική έλλειψη μασκών για την προστασία των γιατρών στα νοσοκομεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παντού στον κόσμο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι άνθρωποι που εκτίθενται περισσότερο στον κορονοϊό. Στην πολύ σκληρά δοκιμαζόμενη Ιταλία, οι γιατροί που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 είναι 43.

Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο, πέθαναν το βράδυ της Πέμπτης (26/03). Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες.

Στο μεταξύ, στο Κοντόνιο της Λομβαρδίας, όπου πριν από έναν μήνα είχε εντοπισθεί η πρώτη εστία μόλυνσης στην περιοχή και για ένα διάστημα δεν καταγράφονταν νέες μολύνσεις, άλλοι έξι κάτοικοι διαγνώσθηκαν τώρα θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τα νέα κρούσματα οφείλονται στο ότι δεν ισχύει πλέον η ‘κόκκινη ζώνη’, η πλήρης δηλαδή απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το Κοντόνιο.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας ενημέρωσε ότι χθες διαγνώσθηκαν 2.500 νέα κρούσματα του κορονοϊου, διευκρινίζοντας ότι ο αυξημένος αριθμός οφείλεται στο ότι αυξήθηκε και ο αριθμός των τεστ που γίνονται στην περιοχή. Κατά την χθεσινή ημέρα σε ολόκληρη τη Λομβαρδία πραγματοποιήθηκαν 6.050 τεστ.

Ο πάπας Φραγκίσκος στις 18:00 ώρα Ιταλίας θα μεταβεί στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί υπέρ της λήξης της επιδημίας. Στην πλατεία θα μεταφερθούν μια βυζαντινή εικόνα, η οποία κατά την παράδοση προστατεύει τον λαό της Ρώμης, όπως και ένας ξύλινος σταυρός του 14ου αιώνα, που οι καθολικοί θεωρούν ότι βοήθησε σημαντικά στο να υποχωρήσει η πανούκλα από την ιταλική πρωτεύουσα το 1522.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο πάπας θα δωρίσει τριάντα αναπνευστήρες, τους οποίους αγόρασε η Υπηρεσία Αγαθοεργιών του Βατικανού, στα νοσοκομεία της Ιταλίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα